Rum Runner and the Real McCoy!
top of page
Search

Rum Runner and the Real McCoy!

Ηνωμένες πολιτείες Αμερικης 1920, Ποτοαπαγόρευση. Ο καπετάνιος Bill McCoy, διακινεί παράνομα αλκοόλ από την περιοχή του Bimini στις Μπαχάμες στην Νότια Φλόριντα και τα νησιά Keys. Η ακτοφυλακή τον παίρνει χαμπάρι και αρχίζει ασφυκτικες περιπολίες μέρα νύχτα. Ο πανούργος Bill , βρίσκει την λύση : αράζει την Tomoka, το αγαπημένο πλοίο και ναυαρχίδα του, με το πολύτιμο φορτίο, τρία ναυτικά μίλια από την στεριά όπου και ήτανε το νόμιμο όριο , και αφήνει τα μικρά πλοιάρια και τα ψαροκαικα που μπορούσαν να ελιγθουν γρηγορότερα και να ξεφύγουν από το λιμενικό ευκολότερα, να αναλάβουν το ρίσκο της διακίνησης του αλκοόλ στην στεριά. Έτσι ο McCoy γίνεται γνωστός και εξαιρετικα πλούσιος και αρχίζει να χτίζεται ο μύθος γύρω από το όνομα του. Όλα τα ωραία όμως, κάποτε τελειώνουν και την 15 Νοεμβρίου του 1923 η Tomoka, τορπιλιζεται από την ακτοφυλακή, ο Bill παραδίνεται, δηλώνει ένοχος και φυλακίζεται για εννιά μήνες σε φυλακή στο New Jersey. Μετά την αποφυλάκιση του ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία του σπουδαιότερου Rum Runner εμπόρου, Bill McCoy.

1972, Holiday Isle Beach Resort,Islamorada. Ο νεαρός John Ebert, μπαίνει στο beach bar του ξενοδοχείου, θελωντας να περάσει συνέντευξη για δουλειά ως μπάρμαν. Του ζητάνε να φτιάξει ένα πρωτοτυπο κοκτέιλ κι εκείνος αποφασίζει να τους εντυπωσιάσει αναμιγνύωντας λικέρ και πρωτες ύλες, που δεν τις πολυχρησιμοποιουσαν στο συγκεκριμένο μπαρ. Έτσι γεννήθηκε το Rum Runner και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία...

Και αν σας άρεσε και η δική μου ιστορία, σας περιμένω να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό Rum Runner και είμαι σίγουρη πως με την πρώτη γούλια θα σηκώσετε το ποτήρι σας και θα πείτε " Ahoy, Bill McCoy! " ! Και που ξέρετε ...ίσως κοντά στη στεριά, ακουστεί μια αντρική φωνή να σας απαντά "Ahoy, Friends!!!"


Arrgh!

Κωνσταντίνα Νταλάκου



38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page