top of page
Search

Πώς ξεκίνησαν όλα! Μια αναφορά στον Αριστοτέλη Ρήγα!


Μόλις 08/08 το 2019 έγινε η πρώτη παράσταση stand up comedy στο Αρόδο και κάπου εκεί γνωρίσαμε τους SUCC. Ανάμεσα τους ο άνθρωπος πολυεργαλείο, ο κρητικός σουγιάς, το παιδί γερμανοπολύγωνο ο Βαγγέλης Χατζιδάκης, ο άνθρωπος που χωρίς την συμβολή του δεν θα είχαμε φτάσει εως εδώ!


Η πρόταση του τότε, το ζεστό καλοκαίρι του 2019, "έχει comedy festival τον Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο, θέλεις να σου φέρω τον Αριστοτέλη να παίξει σόλο τώρα που θα μαζευτούν?"

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης? Ένας καραφλός ψηλός, έλα μωρέ διπλή πανσέληνο δεν έχεις δει? Ναι αλλά ποιος από τους δύο καράφλες?

Αυτός χωρίς τα μούσια! Αααα οκ! Και είναι καλός? Θα βάλει κόσμο? Θα αρέσει? Θα το γεμίσει? Τι χρειάζεται? Α παίζει και κιθάρα? Α θα στείλει και Raider θέλει και φώτα! Και ένα Di και μικρόφωνα! Α πρέπει να είναι και υπερυψωμένος και να έχει γίνει και το σέρβις πριν ξεκινήσει η παράσταση!! Οκ... Δεν παίζει άγχος!


Μια περιπέτεια που σε λιγότερο από 1 μήνα έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί για αποφυγή δυσκολιών...Η πρώτη παράσταση κωμωδίας με ένα μεγάλο αθηναϊκό όνομα (ή τουρ από Α' Αθηνών όπως συνηθίζω να λέω μέχρι και σήμερα) Ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδιθεί, ήταν ένα σπριντ που έπρεπε να τερματίσει, για μένα όλα παιζόντουσαν εκεί...η παραμονή του stand up στον Άγιο Νικόλαο ή η μια για πάντα απογοήτευση ότι δε θα το πετυχαίναμε ποτέ (να το εντάξουμε στην ατζέντα της πόλης).


Ήρθε η μέρα και ο μεγάλος φιλικός γίγαντας έσκασε μύτη (δεν είχαμε γνωρίσει τον Θωμά Ζαμπρα μέχρι τότε) με την κιθάρα του στην πλάτη, γεμάτος ευγένεια, καλοσυνάτος, ευθυτενής, χαμογελαστός, εγκάρδιος, μετρημένος, εγκρατής, αγχωμένος αλλά πάνω απ' όλα προσιτός και πρόσχαρος! Αυτός ήταν ο Αριστοτέλης Ρήγας! Ένας απλός άνθρωπος που ζει ανάμεσα μας! Έτυχε να είναι ο πρώτος μας (και του οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος της παγιοποίησης του Stand Up Comedy στον Άγιο Νικόλαο) ανέβηκε λοιπόν το "Τουρλού" 19/09 του σωτηρίου έτους 2019 και μάγεψε, λογοπαίγνια, αστειάρες, μουσική κωμωδία και ότι χρειαζόταν η συνταγή για να πετύχει! Ο κόσμος αγκαλιασμένος σιγοτραγουδουσε παιάνες και ξόρκιζε το κακό με δυνατά γέλια και χειροκροτήματα! Γιατι αυτός ήταν ο Αριστοτέλης Ρήγας!


Στο aftermath, στα καμαρίνια, στα σκοτεινά και υγρά σοκάκια της Καντανολεοντος ήταν που γράφτηκε η συνέχεια της ιστορίας του stand up στον Άγιο Νικόλαο! Ο ψηλός άντρας με την κιθάρα γύρισε με κοίταξε με καθησυχαστικό βλέμμα! Με ρώτησε πώς ήταν η παράσταση? Σου άρεσε? Πώς πέρασε ο κόσμος? Μου κάνει πλάκα λέω, δεν άκουγες? Όλοι τρελαθήκανε, περάσαμε όλοι υπέροχα, με ρωτάνε ήδη η επόμενη παράσταση πότε θα γίνει! Δεν είχα λόγια να το περιγράψω, γιατί έως τότε έβλεπα παραστάσεις ελληνικού stand up από το 2003 μόνο σε άλλα μέρη θέατρα και μπαρ στην Αθήνα, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο! Αλλά εμένα η βασική μου ανησυχία ήταν εκείνος πως είχε περάσει, αν ήταν όλα όπως τα είχε ζητήσει, αν αυτό το μικρό "γαλατικό" μπαράκι είχε ότι χρειάζονται για να συνεχίσει την διοργάνωση τέτοιων παραστάσεων... Και ναι, το είπε, το ένιωσε και αυτό βγήκε προς τα έξω, είχε περάσει καταπληκτικά, το είχε χαρεί και όλα κύλησαν ομαλά!


Μας ευχαρίστησε ίσα με 1000 φορές κι εμείς με άλλες τόσες, αλλά το πραγματικό διαμάντι έλαμψε στο τέλος της γνωριμίας "ποιος θέλεις να έρθει μετά;"

Ερώτηση παγίδα, ερώτηση κλειδί όπως και να το δεις, τι απαντάς;...κι όμως αυτό που του απάντησα ήταν "μοιράσου μ' αυτούς που νιώθεις άνεση την εμπειρία σου εδώ στο Αρόδο, και βοήθησε μας να βάλουμε τον Άγιο Νικόλαο στον ελληνικό χάρτη του Stand Up Comedy! Και κάπως έτσι ακουλουθησε η Χρύσα Κατσαρινη, η Ήρα Κατσουδα, ο Πάρης Ρουπος και τόσοι άλλοι.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας από τότε έχει κάνει συνολικά 5 εμφανίσεις με 4 μοναδικές παραστάσεις εκ των οποίων η μία double bill με τον αξιολάτρευτο Ζήση Ρουμπο.

19/09 '19 Τουρλού, 28/08 ΧΑΣΤΑΓΚ '21, 07/05 '22 Και το όνομα Αυτού, 09/04 '23 Και το όνομα Αυτού, 24/05 '24 Stand Up & Music Comedy.


Δεν θα μιλήσουμε για το ότι έχει εξελιχθεί σε έναν πλέον θεσμό η επίσκεψη του μιας και αποτελεί πλέον ορόσημο και είναι σα να γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη της νέας σεζόν κωμωδίας στην πόλη μας.


Δεν θα μιλήσουμε για το ανθρώπινο επίπεδο επικοινωνίας "συν(της)εργασίας". Γιατί αυτός είναι ο Αριστοτέλης Ρήγας! Κι εμείς δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε για ότι μας βοήθησε να ξεκινήσουμε εδώ στην πόλη του Αγίου Νικολάου 5 χρόνια πριν.


Με αγάπη από όλους εμάς στο Αρόδο

Που μας στήριξε στο να το κάνουμε "Σπίτιτ, να του πειτιτ!"

84 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page